Klackabacken firar 10 år!

Året är 2012 och tankarna på ett hantverksbryggeri i Skåne växer. Det börjas så smått att hembryggas för att hitta bra recept som ska passa den svenska marknaden, som då, trots en begynnande smakresa mest var vana vid ljus industrilager. Samtidigt så växer en idé fram om en grafisk profil där en story och koppling ska finnas mellan produkt och etikett. Resultatet blir att det under 2012 renoveras i ett gammalt stall i Skepparslöv som sedermera blir en bryggeridel och en liten gemytlig bryggeripub. Så börjar vår historia! I år är det 10 år sedan de första spadtagen togs och det kommer firas med 10 stycken jubileumsöl i begränsad upplaga där var och en får representera ett av åren vi har funnits.

Först ut är en härligt traditionell IPA bryggd med råg. 2012 så handlade inte allting om humle och majoriteten av den IPA man fick tag på i Sverige hade en väldigt annorlunda smakprofil mot det vi är vana vid idag. Det var mer knäck och söta toner, lite högre beska och balansen mellan malt och humle hade en mycket större roll. I vår första Jubileumsöl har vi försökt att återskapa vad vi själva uppskattade och drack 2012 samt ge denna mer klassiska IPA-stil lite upprättelse. Jubileums-IPA 6,0% släpps 7 februari i våra lokala butiker och går att beställa gratis och kollifritt över hela landet på Systembolagets hemsida.

Länge leve Klackabacken! 

Upp till toppen
Våra produkter

Din kundvagn

0 kr

Du har inga produkter i varukorgen

För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats så använder vi cookies.

Jag förstår

VÄLKOMMEN TILL KLACKABACKEN!

Vår hemsida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste minst ha fyllt 25 år för att se det här innehållet.

Please confirm that you are at least 25 years old.
*Entering? "Ja" confirms you are and that you agree to our cookie policy.