Nyheter

Boris - vår första alkoholfria öl

Intresset för lågalkoholdrycker växer i Sverige. Därför är vi glada att äntligen kunna erbjuda ett alkoholfritt alternativ som trots detta bär hantverksölets maltighet och smakrikedom. Boris Klackabacken Alkoholfri har fått sitt namn efter bryggeriets färgstarke brygghund. Ölet är törstsläckande med markerad beska och inslag av tropiska frukter och örter. Finns där bra öl finns. Tipsa oss gärna (tim[at]klackabacken.se) eller fråga om oss nästa gång du besöker din välsorterade dagligvaruhandel eller favoritrestaurang. Den här ölen passar perfekt till husmanskosten eller roadtrippen.

//Klackabacken

Boris Klackabacken Alkoholfri

Skrivet den 07 Mar - 2018

Must have ekologisk must

Nu är vår ekologiska äpplemust släppt på restauranger och i matbutiker. Vi är väldigt stolta att kunna erbjuda er en krav-märkt produkt med väldigt hög kvalitet och stor smak. Äppelsorterna Santana och Amorosa som vi använder i musten skördas bara ett stenkast från bryggeriet. I musten hittar du en kraftig äppelarom, sötma och friskhet. Vill du ha musten i din matbutik eller på favorit restaurangen? Tipsa om oss eller skicka ett mail till vår försäljningsansvarige Tim Persson tim[at]klackabacken.se så löser han resten.

Skål!

Klackabackens Ekologiska Äppelmust

Skrivet den 06 Mar - 2018

Klackabackens Julöl*2 ute i butik

Två finfina julöl finns nu ute i Systembolagets beställningssortiment. 

Klackabacken Holiday - nyhet!

En frisk och något fruktig lager med inslag av ljus sirap, örter och apelsin. 

Klackabacken Julöl - samma julöl som tidigare år men med nytt förbättrat recept

Smaker av karamell och knäck. För att balansera ölet har vi använt humle som lockar fram toner av citrus och peppar. Ölet passar utmärkt till julbordets sälta och sötma eller som sällskapsdryck. 

Beställ båda här »

Klackabackens Julöl

Skrivet den 15 Nov - 2017

Klackabacken Beer Festival 2017

Välkommen till Klackabackens bryggeri i Önnestad strax utanför Kristianstad och Klackabacken Beer Festival!

En utomhusfestival där det förutom vår egen även kommer servars läskande hantverksöl från olika grymma bryggerier, mat från foodtrucks och musik. Det bli härligt.

Vi ses,

Datum | Lördagen den 19 augusti 2017

Tid | 16:00 - 23:30

Plats | Klackabackens Bryggeri, Tegskiftesvägen 2, Önnestad

Inträde & info |

Inträde 180 kr - Ger dig intäde till området, musikunderhållning och ett eget glas som du får ta med hem. Biljetten är inte bunden i ditt namn och kan överlåtas. Inträde kan betalas på plats men vi föredrar att ni köper inträdet innan för att undvika köer.

Dryckesbiljetter 200 kr för 10 st smakprov. Ett smakprov innehåller 10 cl. Dessa biljetter säljs på plats.

Vi kommer hålla till utomhus i tält. Stolar och bord finns ute på området.

Det kommer att serveras Helgrillad ekologisk gris med färskpotatissallad och sommartillbehör, vegetariska alternativ erbjuds självklart också.

Pris för maten 100 kr per person

 

Boka din plats - Klackabacken Beer Festival 2017

Skrivet den 07 Jul - 2017

Fabrikationsfel på en del av våra 6-pack

Tyvärr har vi fått rapporter om att en del av våra 6-pack släpper från botten. För några av våra kunder har detta inneburit att falskor krossats vilket vi djupt beklagar. Iakta gärna viss försiktighet när ni bär era öl. Vi har nu åtgärdat de som nu finns på marknaden och sett tlll så att detta inte ska upprepas i framtiden. Skulle ni behöva reklamera så kan du gå till ditt inköpsställe göra din reklamation.

//Klackabacken

Skrivet den 24 May - 2017

Två tunga releaser på Systembolaget 3 april

Vi är oerhört glada att kunna presentera två tunga nyheter i vårt ordinarie sortiment. Idag lanseras dem på Systembolaget. En Dubbel IPA på 8,2%, vår mest kraftfulla öl hittills. Ölet är alltså en India Pale Ale fast med extra allt: massor av humle, smak, arom och högre alkoholhalt. I just denna finns en generös mängd Simcoe-humle, som både tillsatts i koket och senare också i jästank (torrhumling) för extra smak och arom. Den andra är en Summer Session Ale - sommar på flaska! Ölet är bryggt på vete- och kormalt som ger ölet en fräsch friskhet. Vår summer ale har humlats försiktigt för att locka fram smaker av litchi, mango och ananas.

» Dubbel IPA på Systembolaget

» Summer Ale på Systembolaget

Hoppas att ni gillar!

//Klackabacken

 
Dubbel IPA - Summer Ale

Skrivet den 03 Apr - 2017

Nobelpristagare dricker öl från Klackabacken

Vi har lyckats komma in på mytomspunna Nobel Nightcap, den inofficiella Nobel-efterfesten. Hälften av gästerna från banketten brukar dyka upp och festa loss.

Det var under vinnarruset på Stockholm Beer & Whisky Festival som representanter för Nobelefterfesten kom fram och ville testa våra grejer. De gillade det uppenbarligen för häromdagen blev det klart att vi kommer leverera upp en blandad pall med Imperial Porter - What the duck, Hallon Berliner, IPA och Pale Ale till festen. Det är en extremt noggrann urvalsprocess gällande vilka producenter de tar in så självklart känns det grymt kul att vi finns på plats den 10 december.

Cheers!

 

Nobel Night Cap - Klackabacken

//Olof Olsson 

Kontakt | olof[at]klackabacken.se

Skrivet den 21 Nov - 2016

Prisade på årets Stockholm Beer & Whisky Festival 2016

StockholmBeer & WhiskyFestival 2016

Vänner!

Något trötta idag men extremt glada och tacksamma över våra priser under StockholmBeer & Whiskyfestival igår för vår What the Duck - Imperial porter (7,8%). En kraftig porter med tydliga toner av kaffe och choklad. 

Klackabackens Bryggeri vann

Guld för bästa porter

Silver för bästa svenska öl 

Ni är många som har hört av er och gett oss high fives. Tack! Era ord värmer mycket.

Allt gott!

//Team Klackabacken

Ps. Vill ni testa portern så finns den på Systembolagets hyllor i Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Åhus samt i beställningssortiment över hela Sverige: http://bit.ly/imperial-porter

Skrivet den 07 Oct - 2016

Klackabackens Bryggeri till Festivalen Stora öl

Vi på Klackabackens Bryggeri ser mycket fram emot denna smått magiska festival. Vi kommer ta med oss det bästa vi har att bjuda på. Hoppas vi ses i Örebro 2-3 september. Cheers!

 

Klackabackens Bryggeri till Festivalen Stora öl - små bryggerier

 

Biljetter via Biletto.se

Mer om festivalen »

Skrivet den 30 Aug - 2016

VI SÖKER SÄLJARE TILL STOCKHOLM/MÄLARDALEN

Klackabacken söker säljare till Stockholm - 2016

Ta chansen att jobba med världens förmodligen roligaste produkt. Som ett led i att stärka upp vårt team söker vi nu en säljare till bryggeriet med fokus på Stockholmsregionen.

Klackabackens Bryggeri AB är ett mikrobryggeri beläget i Kristianstad, Skåne. Sedan starten hösten 2012 har vi sett en stadigt ökad efterfrågan på vår öl. I februari tog vi steget upp till en produktionskapacitet på 500 000 liter per år och flyttade då produktionen till ett helt nytt toppmodernt bryggeri. Våra ölsorter säljs förutom på Systembolaget också hos pubar och restauranger i södra Sverige. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss under en längre tid.


ARBETET
Dina uppgifter kommer innebära att driva försäljning av hantverksöl, främst i Stockholm & Mälardalsregionen mot pubar och restauranger men räkna med att du också får göra resor ut i hela landet. Du kommer ges stora möjligheter att påverka uppbyggnaden och resultatet. Arbetet kommer även innefatta att hitta nya kunder och hantera befintliga relationer. Du är en flexibel och självgående person som ena dagen kan ha ett säljmöte på Söder för att nästa dag åka till Uppsala för att representera bryggeriet under en tap-takeover eller delta på en ölmässa i Linköping. Andra uppgifter som kan tillkomma är exporthantering och samarbetsavtal med krogar eller företag som vill ha specialöl under egen label.

VEM DU ÄR
- Brinnande intresse och kärlek till hantverksöl. Känns rätt givet?
- Självgående
- Resultatdriven
- Förmåga att hantera oförutsedda händelser
- Erfarenhet av försäljning
- Kunna arbeta både självständigt och i team
- Restaurangerfarenhet är meriterande men inget krav

VI ERBJUDER
- Goda möjligheter att växa inom bolaget
- Ett omtyckt varumärke
- En omväxlande miljö där den ena dagen inte är den andra lik
- Engagerade kollegor som brinner för sitt jobb
- En arbetsplats där vi gärna ser att du bidrar med egna kreativa lösningar

Vi förväntar oss att du vill jobba hårt men också bidra till en rolig och inspirerande arbetsplats.

Skicka din ansökan med personligt brev och CV (eller tipsa en vän om jobbet)

Ansökan skickas till » jobb@klackabacken.se 

 

//Olof - Klackabackens Bryggeri AB

Skrivet den 02 Aug - 2016

Mors dag 29 maj på Klackabackens Bryggpub

Fira mors dag (29 maj) i Bryggpuben med vår trerätters meny!

Förrätt | Bruschetta med getost, äpple, pinjenötter och honung
Varmrätt | Hickorykyckling med mandelpotatis och ratatouille
Efterrätt | Vaniljpannacotta med frukt & bär. Boka på -> bryggpub[at]klackabacken.se

//Klackabackens Bryggpub

Skepparslövsvägen 165, 291 92 Kristianstad 

Mors dag Klackabackens Bryggup 2016

Skrivet den 22 Apr - 2016

Klackabacken Hallon Berliner (4%)

Klackabacken Hallon Berliner (4,0%). Ett friskt, torrt och lite syrligt öl med stor smak och arom från hallon. Drick den bara som den är i goda vänners sällskap. Du hittar den där du hittar bra öl. Det är ännu inte bestämt om den släpps på Systembolaget.

Not. Hallon Berliner är första ölen ut i Klackabackens "Twisted"-serie. Under denna kommer vi att släppa öl där vi tar kreativiteten, smakerna och ingredienserna till nya och oväntade höjder. Eller som jag sjäv brukar beskriva det - Sjuka öl, på det bra sättet!

Cheers,

//Olof

Klackabacken Hallon Berliner

Skrivet den 13 Apr - 2016

Öppet hus på Klackabackens Bryggeri i Önnestad

Nya Klackabackens Bryggeri

Beerlovers!


Skärtorsdagen den 24:e mars kl. 15 - 18:30 slår vi upp portarna till Nya Klackabackens Bryggeri för er alla. Vi vill visa upp hur ett livs levande hantverksbryggeri ser ut, smakar och doftar. Vi kommer att bjuda på lättare tilltugg, aktiviteter, lättöl (vi bor ju i Sverige) och riktigt gott snack.

 

Kommer ni med bil parkerar ni lättast utanför bryggeriet eller hos Auktionsverket.

 

Adress: Tegskiftesvägen 2, 29173 Önnestad

Se karta

 

Välkomna!

 

Ps. Det är byråkratiskt svårt att ordna med ett serveringstillstånd i nya bryggeriet vilket gör att vi inte tillåts servera starköl denna gång

Skrivet den 20 Mar - 2016

Säljare på heltid till Klackabackens Bryggeri

Säljare till Klackabackens Bryggeri AB

| TJÄNSTEN ÄR TILLSATT |

Ta chansen att jobba med världens förmodlingen roligaste produkt. Klackabacken är ett mikrobryggeri beläget i Kristianstad. Sedan starten hösten 2012 har vi sett en stadigt ökande efterfrågan på vår öl. Vi tar nu steget upp till en produktionskapacitet på 500 000 liter per år och flyttar produktionen till ett helt nytt toppmodernt bryggeri. Som ett led i att stärka upp vårt team inför denna kommande expansion söker vi nu en säljare på heltid till bryggeriet. Våra ölsorter säljs förutom på Systembolaget också hos pubar och restauranger i södra Sverige. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss under en längre tid.

ARBETET

Dina uppgifter kommer innebära att driva försäljning av världens kanske roligaste produkt - hantverksöl. Främst i södra Sverige mot pubar och restauranger men räkna med att du får göra resor ut i hela landet. Klackabacken har tidigare inte funnits på hela marknaden så du kommer ges stora möjligheter att påverka uppbyggnaden och resultatet. Arbetet kommer också innefatta att hitta nya kunder och hantera befintliga. Du är en flexibel person som ena dagen kan hjälpa till att packa leveranser för att nästa dag åka till Malmö och representera bryggeriet under en tap-takeover eller delta på en mässa i Köpenhamn.

VEM DU ÄR

 • Brinnande intresse och kärlek till hantverksöl. Känns rätt givet va?
 • Resultatdriven
 • Förmåga att lösa oförutsedda händelser
 • Erfarenhet av försäljning
 • Kunna arbeta både självständigt och i team
 • Restaurangerfarenhet är meriterande men inget krav

VI ERBJUDER

 • Goda möjligheter att växa inom bolaget
 • Ett omtyckt varumärke
 • En omväxlande miljö där den ena dagen ofta inte är den andra lik
 • Engagerade kollegor som brinner för sitt jobb
 • En arbetsplats där vi gärna ser att du bidrar med egna kreativa lösningar

Vi förväntar oss att du vill jobba hårt men också bidra till en rolig och inspirerande arbetsplats!

ANSÖKAN

» Skicka ditt cv och personligt brev till: olof[at]klackabacken.se

Rekrytering sker löpande, vi vill ha rätt person operativ så snabbt som möjligt.

B-körkort samt tillgång till egen bil är ett krav.

Varaktighet, arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön
Fast och rörlig lön

Vi hörs & ses!

//Olof Olsson - Klackabacken

Skrivet den 17 Dec - 2015

Kock till Klackabackens Bryggeri!

Kock - Klackabackens Bryggeri 2015
Klackabackens Bryggpub söker en kock för vidareutveckling av köket. Bryggpuben slog upp portarna i februari 2014 och är en förlängning av Klackabackens Bryggeri. I Bryggpuben vill vi förena två fantastiska ting - bra pubmat och god hantverksöl. Restaurangen är belägen i en vacker lada från 1800-talet. För den kreativa kocken finns det möjlighet att använda sig av gårdens egna ekogrisar, äppelodling och ölbryggeri i matlagandet.
 

Arbetsbeskrivning 

Arbetet är mångsidigt och flexibelt. I tjänsten som kock ansvarar du för menyer och mat i samband med ordinarie öppettider och vid evenemang. Utöver detta kommer du ansvara för varubeställningar, planering inför veckoarbetet, köksstädning och inventeringar. 

Vi ser också en ökad efterfrågan på evenemang från företag och privatpersoner som t.ex. väljer att förlägga sin kick off eller födelsedagsfirande på Klackabacken. Det finns alltså alla möjligheter för rätt person att utveckla och utöka den delen av bryggpubens verksamhet. 

Kvalifikationer och personliga egenskaper 


- Ett par års erfarenhet av kockyrket eller likvärdigt arbete 

- Självständig och ambitiös 

- Förmåga att leverera på topp under hög stress 

- God kommunikativ förmåga 

- Ett brinnande ölintresse är ett plus 

Vi erbjuder 

- Goda möjligheter att växa inom bolaget

- Ett omtyckt varumärke 

- En omväxlande miljö där den ena dagen ofta inte är den andra lik 

- Engagerade kollegor som brinner för sitt jobb 

- En arbetsplats där vi gärna ser att du bidrar med kreativa och egna lösningar 


Vi förväntar oss att du vill jobba hårt och samtidigt bidra till en rolig och inspirerande arbetsplats!

Vänligen notera att vi endast tar emot ansökningar via e-post.

jobb[at]klackabacken.se

Välkommen in med din ansökan!


Varaktighet, arbetstid

Tillsvidare
Deltid, ca 50% av heltid men tjänsten kan komma att utökas

Lön
Fast timlön

 

Skrivet den 20 Nov - 2015

Klackabacken tiodubblar kapaciteten i nytt bryggeri

Kristianstadsbladet-nya-bryggeriet-Klackabacken-2015
Här ska bryggeriet ligga! | Foto: Lasse Ottosson - Kristianstadsbladet |

Kanske har ni läst om det i lokalpressen eller på socialamedier? Nu är det alltså klart att vi storsatsar med ett nytt 600-kvadratmeter stort bryggeri i Önnestad. I över ett år har vi jobbat för att få alla bitarna på plats och självklart känns det helt underbart spännande nu när vi äntligen kan sätta spaden i marken. Vi är taggade.

Totalkapaciteten kommer ligga på nära 500 000 liter öl per år (att jämföra med 35 000 liter idag) vilket gör att vi kommer kunna göra mer spännande och bättre öl, dessutom kommer vi kunna erbjuda andra kollegor från mikrobryggeriscenen att brygga hos oss om de t.ex. saknar kapacitet eller behöver ett bra ställe att lego-brygga på.

Klackabackens delägare består fortsatt av Christoffer Ljunggren, Marcus Lundmark och Olof Olsson, nytt är att bryggar-skägget Markus Annerfelt går in på en mindre del i företaget. Markus kommer framförallt tillföra ytterligare bryggar-kompetens samt ett brett kontaktnät i regionen. Vi välkomnar Markus till Klackabackenfamiljen helt enkelt!

Med ett helt nytt bryggeri med allt vad det innebär av ny tappanläggning, bryggverk, testlaboratorium och stömlinjeformad produktion så kommer vår öl nå nya höjder men alltid ha hantverket i fokus.

Aktiviteten på gården där allt en gång startade kommer forsatt att sprudla av liv, mat och bra öl. Restaurangen blir kvar och vi vill se till att den forsätter utvecklas till ett självklart stopp om man är i Kristianstadstrakten, dessutom kommer det bryggas testbatcher på gården. Idag väljer också många kompisgäng och företag att besöka Klackabacken för en ölprovning, en verksamhet som vi givetvis kommer forsätta att utveckla vidare.
 
Klackabacken är dock ingenting utan alla er som dricker vår öl, besöker restaurangen, deltar i våra ölprovningar och besöker oss på mässor. Fortsätt med det, lägg personalfesten hos oss, berätta för era vänner om restaurang, beställ våra öl på systembolaget.se, fråga efter oss på er favoritkrog. Nyckeln till framgång är att vi har er med oss!

Allt gott,

//Olof

Följ arbetet med det nya bygget i sociala medier!

Instagram: @klackabackensbryggeri

Facebook: http://www.facebook.com/klackabackensbryggeri

Frågor?

Skicka ett mejl till olof[at]klackabacken.se

 

Skrivet den 03 May - 2015

Klackabacken mot det nya året

Vilken resa det har varit vänner! På två år har det hänt så mycket att vi ibland har svårt att sortera alla intryck, minnen och möten. Visst är det bitvis lite slitigt och nästan allt kan gå fel när man jobbar i liten skala som vi gör. Men att se er där ute, njuta av öl som har skapats på lilla Klackabacken gör dock att man alltid kommer till slutsatsen att det här med mikrobryggeri är förbannat kul att hålla på med! Vi har sedan starten byggt upp en gammal dammig 1800-talslada, orörd sedan 60-talet till ett fungerande bryggeri och till en i stort sett alltid fullsatt restaurang. Klackabacken finns idag representerat på krogar och klubbar i stora delar av Skåne samt på allt fler håll i Blekinge och Småland. Vi har släppt sex öl under eget märke: Klackabackens - Original, IPA, Bourbon Porter, Kristianstad 400 år, Pale Ale och Julöl vilka samtliga har mötts av goda recensioner och bra försäljning. Klackabackens bryggeri drivs fortfarande av tre delägare, Marcus, Olof och Christoffer (som alla har heltidsjobb vid sidan av) samt av ovärderlig timanställd personal som hjälper till med allt från bryggning, etikettering, tapp och leverans till servering och kök. 

När vi nu summerar 2014 kommer vi att landa på nästan 30 000 liter bryggd öl. Detta är i princip vad vi maximalt kan krama ut ur vårt kära bryggverk. Av allt att döma kommer vi därför att behöva expandera bryggeriet under 2015 och troligtvis kommer vi också behöva flytta en del av produktionen för att kunna lyckas med detta. Anledningen till expansion är att vi ser stor potential i vårt varumärke och att vi vill kunna tacka ja och till fler intressanta bryggerisamarbeten samt framförallt att kunna erbjuda er fler sorter och mer öl! Vi kommer att berätta mer när vi har alla fakta kring när, var och hur denna expansion kommer att gå till. Men vår absoluta förhoppning är att vi under nästa år kommer kunna skriva ett nytt kapitel i boken om Klackabacken, där vi går från ett stort hobbyprojekt till ett innovativt och professionellt bryggeri. Vi tror och hoppas att vi har ert stöd där. 

Med detta vill vi nu passa på att önska er alla ett riktigt Gott nytt år! På återseende 2015 - snyggare, godare, större och bättre! 

Bästa hälsningar 

//Klackabackens bryggeri

Skrivet den 04 Jan - 2015

LANSERING JULÖL 2014

Från och med nu hittar du Klackabackens Julöl 2014 ute i butik i Kristianstad, Åhus och Hässleholm samt i beställningssortimentet. Till stilen kan ölet beskrivas som en Brown Ale. I smakprofilen hittar du karamell och knäck samt toner av citrus och peppar. Eftersom vi helt enkelt tyckte att Julölen blev så grymt trevlig (och populär) förra året så har vi valt att använda samma recept även i år. 

Systembolaget har även de gjort sina sensoriktester och beskriver vår Julöl på följande sätt "Maltig smak med inslag av rågbröd, farinsocker choklad och pomerans"

Enklast är ju så klart att testa den själv för att bilda din egen uppfattning.. 

Här nedan följer länk till julöls-recension (från förra året) samt till Systembolagets beställningssortiment:

Manker BeerBlog - recension

Systembolaget - Klackabackens Julöl 

Ha nu en fantastisk julölsjul allihopa!

//Olof - Klackabackens Julöl

Skrivet den 26 Nov - 2014

LANSERING PALE ALE 5,2 %

Låt oss presentera Sveriges troligtvis mest smarriga Pale Ale. I ölet hittar du massor av citrus i doft och smak. Den har beskaffatts med en lätt kropp för att framhäva humlen och för att göra ölet mycket drickvänligt.

Så här säger bryggaren Christoffer Ljunggren om Klackabackens Pale Ale. 

- Klackabackens Pale Ale är ett friskt öl med karaktär. Cascadehumlen ger ölet smak av citrus- och grapefrukt samt en liten hint av tallbarr. Den passar utmärkt till moules frites och burgare men går också fint att dricka bara som den är. 

För tillfället hittar du endast Pale Alen ute på krogarna hos de som brukar servera Klackabacken. Systembolagslansering är planerad till januari/februari 2015. Tipsa gärna oss på info@klackabacken.se om du vill att just ditt favorithak ska ta in oss i sortimentet.

Allt gott!

//Olof Olsson - Klackabacken

Klackabackens Bryggeri - Pale Ale 5,3%

Skrivet den 14 Oct - 2014

"Vi startar ett mikrobryggeri"

För ganska exakt tre år sen satt jag och mina vänner i en bil hyrd i LA med destination Vegas. Marcus hade just köpt en stor jäkla gård från 1800-talet, jag kände mig rastlös och sugen på ett nytt projekt, Loffe hade precis påbörjat byggmästarutbildning. – ”Kan man plugga till sånt?” minns jag att någon ropade från baksätet. Snacket gick in på att "vi borde starta något kul ihop", förutsättningarna fanns ju där, lokal, kompetens och en kärleksrelation till smakrika öl som just USA ibland kan erbjuda. Vi visste det inte då men vi hade även påbörjat den skakiga resan mot ”Klackabackens Bryggeri”, mot den avlägsna drömmen. 10 ton brädor, betong och byggmaterial för att renovera ett stall från 1852 till bryggeri och restaurang, ett helt riksarkiv med papper som malts ner i byråkratins kvarnar, 60 år gammalt hö i lungorna, förfrusna händer som spikade frenetiskt, i över ett år. Vi höll drömmen vid liv. Varje helg samma sak. I februari 2013 stod allt klart men det hade egentligen just börjat. Kunder skulle skaffas, öl skulle labbas och produktionsstopp skulle hanteras.

Men det har varit och är absolut värt det.

Pay-offen är att få träffa er och prata öl, på mässor, på stan, i puben, via sms, facebook och mejl. Men också när vi ser våra flaskor där ute på krogarna och i Systembolagets hyllor, där varje flaska är handtappad, där datumstämpeln pillas dit för hand och där varje etikett metodiskt rullas på, en och en på flaskorna. Med vetskapen om hur lång väg vi egentligen har åkt sen den där roadtrippen så känns hela projektet när man ser de där flaskorna nästan religiöst. Det har ju gått bra. Ölen finns ute i stora delar av Skåne samt på sina håll i Blekinge och även i Växjö. Vi har en trogen, växande skara som verkar gilla det vi gör och det är vi jäkligt glada för.

Vill därför passa på att rikta ett speciellt tack till alla våra vänner som hjälpte oss där i början (ni vet vilka ni är) och till våra föräldrar som villkorslöst ställt upp på alla uppgifter som vi kastat på er. Sist men inte minst ett stort tack till alla er som följer oss, snackar om oss, köper vår öl, besöker vår pub och som pushar Systembolag och krogar att ta in Klackabacken. Fortsätt med det, så lovar vi att fortsätta producera nya spännande öl där vi aldrig tummar på råvarorna och hantverket. Framtiden ser ljus ut! Slut på ett superlångt meddelande.

// Olof - Klackabacken

Skrivet den 26 Jun - 2014

Här finns vi just nu! - se hela listan (Uppdateras kontinuerligt)

Kristianstad 
Bar-B-Ko
Bånken
Bishops Arms
Biljardkompaniet
Broby Gästis
Bykrogen i Österslöv
Bäckaskogsslott
Hotell Sirius
Fenix
Fredholms 
Kippers Källare 
Kastanjelund
Systembolaget
Vånga 77.1
Åhus Gästis

Hässleholm
Bishops Arms
Skånska Skaffeiet
Systembolaget

Lund
Inferno

Malmö 
BASTARD
BELLE epoque
Casual Street Food
Bishops Arms Savoy
Bishops Arms Gustav
Green Lion Inn
Far i hatten
Hotell Mossbylund
Köttbaren
Lilla Husman
Nya Tröls 
Palladium 
På Besök 
Rebell 
Sås & Krås
Söder om Småland

Helsingborg 
Pitchers
The Tivoli

Växjö 
Bishops Arms
Hemma hos oss
Kafé de Luxe

Göteborg
Burgersson
The Rover


Finns vi inte på just ditt favorithak? Berätta för krögaren att ni vill ha in Klackabacken och/eller tipsa oss på info[at]klackabacken.se så ser vi till att ta kontakt!

Skrivet den 06 Apr - 2014

Vilket drag efter Kristianstad 400

Vi är sjukt glada för det fantastiska gensvaret efter släppet av "Kristianstad 400 år" - Pale Ale. 1,5 dag tog det för Systembolaget att sälja slut på hela batchen! Vi har hört att många fick lämna Systembolaget utan jubileumsöl vilket så klart känns tråkigt, men vi lovar er att vi ligger på den yttersta kapaciteten av vad vi klarar av att producera med nuvarande storlek på jästankar och bryggverk. Dags för expansion kanske? Vi håller just nu på att brygga mer och den nya batchen kommer att finnas ute i butik lagom till Valborg. Fram tills dess finns det ett litet lager av Klackabackens Jubileumsöl i vår egen Bryggpub samt hos Green Lion Inn i Malmö och Bishop Arms Kristianstad för den som inte kan vänta.

//Olof - Klackabacken 

Skrivet den 06 Apr - 2014

R E L E A S E

Det känns fantastiskt kul att äntligen kunna lasera våra Pale Ale för Kristianstads 400-årsjubileum. Extra kul att vi kunde använda oss av lokal honung också.

Den finns givetvis i vår Bryggpub men även på Bishops Arms Kristianstad, Bäckaskogsslott och på Systembolagen i Kristianstad, Åhus och Hässleholm samt i beställningssortiment på följande  länk: http://www.systembolaget.se/88138

... Och här har ni den i all sin prakt 

Kristianstad 400 år - Klackabackens Bryggeri

Skrivet den 27 Mar - 2014

Jubileumsöl: Kristianstad 400 år

Tillsammans med de eminenta Kristianstadsbryggarna Charlis och SjöCrona har vi plockat fram tre olika öl som passar grymt bra att fira en 400åring med. Klackabackens bidrag är en Pale Ale bryggd på lindhonung från Vinslöv och humle från Nya Zeeland. Dessutom kommer du på etiketten kunna lära dig lite om sådant som du förmodligen inte visste om Kristianstad, bl.a. om grundaren Christian IV:s dryckesvanor. Ölen kommer att finnas ute i butik hos Systembolagen i Kristianstad och Åhus från 1 april. Mycket nöje!

//Olof - Klackabacken

Skrivet den 02 Mar - 2014

Här finns vi just nu! - se hela listan

Kristianstad
Bar-B-Ko
Bånken
Bishops Arms
Biljardkompaniet
Broby Gästis
Bykrogen i Österslöv
Bäckaskogsslott
Hotell Sirius
Fenix
Fredholms
Kippers Källare
Kastanjelund
Systembolaget
Åhus Gästis

Hässleholm
Bishops Arms
Skånska Skaffeiet
Systembolaget

Lund
Inferno

Malmö
BASTARD
BELLE epoque
Bishops Arms Savoy
Green Lion Inn
Far i hatten
Hotell Mossbylund
Köttbaren
Lilla Husman
Nya Tröls
Palladium
På Besök
Rebell
Söder om Småland

Helsingborg
Pitchers
The Tivoli

Växjö
Bishops Arms
Hemma hos oss
Kafé de Luxe

Göteborg
Burgersson
The Rover


Finns vi inte på just ditt favorithak? Berätta för krögaren att ni vill ha in Klackabacken och/eller tipsa oss på info[at]klackabacken.se så ser vi till att ta kontakt!

Skrivet den 02 Mar - 2014

Bryggpuben har öppnat!

Det känns helt underbart att äntligen kunna slå upp portarna till vår alldeles egna bryggpub. Här kommer vi i den renoverade gråstensladan från 1889 servera burgare, tillbehör och desserter i sann diner-anda. Mat vi själva gillar helt enkelt. Ölen står i självklart fokus och förutom våra egna sorter har vi har även valt ut några av våra personliga favoriter från andra bryggerier.

Vi börjar att ha öppet fredagar och lördagar mellan 18 och 22:30 sen får vi se hur det hela utvecklar sig. 

 

Skrivet den 06 Feb - 2014

#hej
/

Den här sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker.

Jag är 18 år eller äldre?