Klackabacken + Brekeriet!

Boris And The Schnauzers! 

Vår senaste öl är dekoktionsmäskad lager i pilsnerstil som vi bryggt tillsammans med våra vänner från Brekeriet. Vi tänkte ge er en liten snabbförklaring om vad just dekoktionsmäskad innebär. Dekoktion är ett sätt att mäska in ölen som skiljer sig lite från den mer vanliga stegmäskningen. När man dekoktionsmäskar värmer man inte enhetligt upp hela mäsken i steg utan tar ut en mindre del av mäsken och kokar den för att sedan återföra den in i modermäsken, på så sätt ökar man succesivt temperaturen på mäsken.

Fördelarna att göra på detta viset är många men generellt kan man säga att ölet blir fylligare och får en annan karaktär då utbytet med malten blir bättre. Själva tekniken är gammal och traditionell och har använts under långa perioder men den är idag relativt ovanlig och därför är det extra kul att vi kan lansera en sådan dryck tillsammans med Brekeriet.

Boris And The Schnauzers släpps på Systembolaget 1 mars klockan 10.00

 


Upp till toppen
Våra produkter

Din kundvagn

0 kr

Du har inga produkter i varukorgen

För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats så använder vi cookies.

Jag förstår

VÄLKOMMEN TILL KLACKABACKEN!

Vår hemsida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du måste minst ha fyllt 25 år för att se det här innehållet.

Please confirm that you are at least 25 years old.
*Entering? "Ja" confirms you are and that you agree to our cookie policy.